Zo bouw je een PC gaming setup

Zo bouw je een PC gaming setup

30 december 2019 0 Door Berend

Als je net zoals ik ben opgegroeid in een huishouden waar je niet veel mog gamen, maar nu eindelijk de ruimte hebt om het groots aan te pakken, dan neem je die kans. Vorige maand ben ik op tweeëntwintigjarige leeftijd uit huis gegaan. De ervaring tot nu toe is geweldig. Ik eet wanneer ik wil, ik maak schoon wanneer ik wil en bovenal: ik game wanneer en hoe lang ik maar wil. Mijn ouders bepaalden altijd mijn gaming uren. Meestal werd de limiet gelegd op twee uur per dag. Maar, wat ze niet begrijpen is dat je in de vakantie vaak niks te doen hebt. Gamen is dan een prima manier om de dag door te komen. Dus, stelde ik het doel om voor de kerstvakantie uit huis te gaan en mijn eigen RGB gaming setup te maken in mijn nieuwe kamer.

Wat is RGB?

Voor diegenen die het niet weten, RGB staat voor de basiskleuren in ons kleurenspectrum. R betekend Red, oftewel rood. G staat voor Green, oftewel groen en B staat voor Blue, ofwel blauw. De kleuren worden gebruikt in LED strips om extra sfeer te creëren in een ruimte. Ze kunnen immers elke kleur worden. De basiskleuren zijn namelijk heel kleine lichtjes die elkaars intensiteit combineren om elke kleur in het kleurenspectrum te kunnen nabootsen. De term RGB is dan ook vaak gebruikt bij gamers omdat ze graag hun persoonlijke computer vol proppen met dit soort lampjes. Zelfs het omhulsel van de computer is tegenwoordig bedekt met LED lampjes. De verschillende onderdelen waaruit de PC is opgebouwd hebben ook allemaal LED lampjes erin zitten. Het is een schitterend gezicht. De DDR4 ram kaarten waren vijf jaar geleden nog suf gekleurd. Nu schijnen ze in het donker.

Mijn gaming setup

Mijn nieuwe kamer zou exact zo eruit gaan zien. Ik moest heel de kamer met een druk op de knop om kunnen toveren van groen naar geel naar rood, enzovoorts. Hiervoor kon ik zelf alles bij elkaar gaan zoeken en vervolgens op elkaar af laten stemmen, maar het bleek verstandiger om naar een vakman te stappen. Dus besloot ik om te gaan naar BES LED om binnenverlichting te kopen. De gehele kamer kon bekleed worden in LED strips en vervolgens een Philips hue lamp aan het plafond. Zo’n lamp kan elke kleur van de regenboog worden en je kan het simpelweg met je telefoon aanpassen! Nu heb ik de mooiste gaming setup van Nederland!