Meer dan samenwonen

Meer dan samenwonen

18 januari 2020 0 Door Berend

Voor iedereen die ooit heeft samengewoond, weet dat het niet zomaar een keuze is om te gaan samenwonen. Natuurlijk, het kan zo zijn dat jullie al praktisch bij elkaar woonden en de enige verandering was om je op het nieuwe adres in te schrijven en nu de huurprijs te delen. Maar in alle andere gevallen is er meer mee gemoeid. Misschien zijn jullie allebei wel gehecht aan jullie huis en is het de vraag wie het zijne of hare opgeeft. Als je daar echt niet uitkomt met elkaar, kan je altijd nog beslissen om allebei te verhuizen en wel naar een heel ander huis. Als je naar een heel andere plek verhuisd, moet je natuurlijk wennen aan de nieuwe plaats waar je woont. En hoe zit het met je werk: moet je nu veel meer reizen of juist minder? Dat kunnen grote veranderingen zijn. Ook kan het behoorlijk wennen zijn de ander nu heel vaak om je heen te hebben. Natuurlijk wilden jullie dat juist graag, maar je wordt ook met meer eigenaardigheden van de ander geconfronteerd. Hoe laat de ander de wc achter bijvoorbeeld en ben jij altijd degene die de vuilnis buiten zet? Uiteraard is het allemaal voor de goede zaak: je wil graag samenwonen, dus heb je daar ook wel wat veranderingen voor over.

Reizen

Bij mij was de grootste verandering het reizen van en naar mijn werk. Van twintig minuten fietsen, ging ik naar anderhalf uur reizen met het openbaar vervoer. Dit betekende dat ik in totaal drie uur per dag kwijt was aan reistijd. Dit wist ik natuurlijk wel van tevoren en ik had me ook bedacht dat ik snel op zoek zou gaan naar een baan in de buurt. Ik had het naar mijn zin op mijn werk, maar mijn vriend had net zijn droombaan te pakken. Het was daarom logischer dat ik degene zou zijn die van baan zou wisselen. Ik was bereid om mijn baan op te geven, zodra ik nieuw werk had gevonden. Toen ik dus net samenwoonde, reisde ik die anderhalf uur heen en terug van en naar mijn werk. Geen aanrader. Het is ook goed om dat te ervaren, want dat maakt de zoektocht naar een andere baan urgenter. Via internet reageerde ik op meerdere vacatures binnen mijn vakgebied en in de buurt van Rotterdam. Uiteindelijk werd ik door een uitzendbureau ridderkerk uitgenodigd voor een gesprek. Via hen kwam ik aan een hele leuke administratieve baan bij een commercieel bedrijf.

Overstap

Uiteraard had ik een maand opzegtermijn bij de baan die ik toen nog had. Ik heb dus nog wel even die lange reistijden gehad. Ik was moe als ik thuiskwam, maar gelukkig had mijn vriend dan meestal een heerlijk gerecht klaarstaan. In het weekend maakten we uitstapjes in de stad. Ik was blij dat we daarna samen naar huis konden en ik niet meer naar huis hoefde te reizen. Toen ik eenmaal met mijn nieuwe baan begon, heb ik me ingeschreven bij een sportschool. Er zat gelukkig een om de hoek. Hier en daar begin ik vrienden te maken in de buurt en bij mijn sportlessen. Dat is ook wel een belangrijke component om je thuis te gaan voelen in je nieuwe buurt. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk of je het naar je zin hebt met je partner. Ik ben superblij met hem en heb voor hem de veranderingen graag overgehad!